Ankier systems logo

SYSTEM 3E innovaties

DROOG STAPEL CONSTRUCTIE

Dankzij de door SYSTEM 3E ontworpen brilliante geometrische vorm.

SNELLE MONTAGE

Want het is verleden tijd om:

GEEN SYNTHETISCHE ISOLATIE

Omdat het materiaal van zich zelf zowel energiezuinig als organisch is.

SYSTEM 3E droog stapel technologie

SYSTEM 3E bestaat uit gevormde elementen voor buiten- en binnenmuren in elk type gebouw.
Er zijn 6 basistypes van elementen (ca. 88% muren) en extra 16 types (12%) die nodig zijn om uw gebouwmuren te voltooien.
Welke type SYSTEM 3E- elementen worden gebruikt is afhankelijk van de bouwkundige en constructieve ontwerpen.

Wand in SYSTEM 3E

De wanden in SYSTEM 3E hebben geen mortel of isolatie nodig. Zij worden gekenmerkt door uitstekende thermische isolatie, evenals geweldige geluidsisolatie.
3E-wanden onderscheiden zich ook door hoog brandweerstand.
De  Elements 3E waaruit de wanden zijn gemaakt hebben een druk- schuif- en buig weerstand bevestigd door tests. De unieke, precieze vorm van de elementen in SYSTEM 3E verkort de bouwtijd vier keer - 1 m2 in 4,5 minuten. Het materiaal waaruit de Elements 3E is gemaakt zorgt voor probleemloos groeven voor elektrische en hydraulische installaties.

U=0,198 W/mK
REI 240+M
35 cm - de dunste muur die voldoet aan de normen!

Een gezond en ademend huis - de perfecte oplossing voor allergie patiënten en astmapatiënten!

Duurzaamheid en levenscyclusanalyse bij SYSTEM 3E

De algehele levenscyclusanalyse (LCA) voor  SYSTEM 3E- producten bevindt zich in de Europese Unie, het is niet nodig om externe grondstoffen en fossiele brandstoffen te gebruiken.
In tegenstelling tot andere traditionele materialen kunnen SYSTEM 3E- producten eenvoudig worden gerecycled en hergebruikt als andere warmte-isolerende producten.

Perliet is een van nature voorkomend vulkanisch gesteente, daarom kan het productieproces wereldwijd worden uitgevoerd. SYSTEM 3E vereist geen extra isolatie, daarom kan afval op de bouwplaats gemakkelijk worden verwerkt en weer in productie worden genomen. Na een volledige levenscyclus kunnen perliet SYSTEM 3E- componenten worden verwerkt tot andere constructiematerialen zoals isolerend beton, isolerende prefabplaten en pilaren.

Perliet

Onze technologie is gebaseerd op lichtgewicht perliet, een grondstof van vulkanische oorsprong en wereldwijd verkrijgbaar. Dankzij lichtgewicht perliet kenmerkt onze technologie zich door de ecologie, zuinigheid en energie- efficiëntie. De basiseigenschappen worden hieronder vermeld:

Een materiaal met concurrerende eigenschappen en een breed toepassingsgebied

In combinatie met een mineraal bindmiddel creëert perliet een materiaal met zeer concurrerende eigenschappen, daarom bieden SYSTEM 3E- wanden de gebruiker een aantal voordelen.

De SYSTEM 3E-technologie ruimschoots geschikt voor gebruik in gebouwen met een hoge energie- efficiëntienorm.

Watervoetafdruk voor SYSTEM 3E- producten

SYSTEM 3E-producten worden geassocieerd met een lage watervoetafdruk in vergelijking met andere bouwmaterialen. Het houdt verband met een proces dat weinig water vraag in de productie- en constructiefasen. Een lage waterbehoefte in de bouwfase houdt verband met de uitsluiting van mortel en de meeste aanvullende materialen.

SYSTEM 3E gebruikt lichtgewicht beton op basis van perlite grondstof dat wordt gekenmerkt door een aanzienlijk verminderde watervoetafdruk.

Dit komtdoordat er weinig water benodigd is tijdens de productie- en constructieprocessen.

De hier gepresenteerde berekeningen hebben betrekking op productieprocessen voor metselen isolatiemateriaal, gips, pleisterwerk en andere aanvullende materialen die nodig zijn om de muur te voltooien.

CO2 foot print en warmtedoorgangscoëfficiënt

Karakteristieke warmtedoorlatendheids- coëfficiënt en mechanische sterkte tonen aan dat SYSTEM 3E- materiaal voldoet aan de vereisten om als isolator en als constructiemateriaal te worden gebruikt. Lichtgewicht beton op basis van perlietaggregaat wordt ook gekenmerkt door een aanzienlijk verminderde ecologische voetafdruk…

De meeste bouwmaterialen worden gekenmerkt door een hogere warmtedoorlatendheidscoëfficiënt dan SYSTEEM 3E, daarom is er meer energie nodig om comfortabele omstandigheden in het gebouw te behouden.

Bouwmaterialen en isolatiematerialen zijn schadelijker voor het milieu dan SYSTEM 3E, dit komt door een hogere ecologische voetafdruk.

SYSTEM 3E is een perfecte wiskunde om te worden gebruikt als thermo- isolator en als constructiemateriaal.

CO2-voetafdruk en wanddiktete

SYSTEM 3E biedt een dun en licht systeem voor buitenmuren en interne scheidingswanden. In tegenstelling tot andere systemen die op de markt verkrijgbaar zijn, biedt SYSTEM 3E het warmste en dunste systeem. Lichtgewicht beton op basis van perliet grondstof wordt ook gekenmerkt door een aanzienlijk verminderde ecologische voetafdruk.

Alle alternatieve systemen (spouw + isolatie, keramiek + isolatie, silicaten + isolatie) die op de markt verkrijgbaar zijn, hebben een dikte die hoger is dan die van SYSTEM 3E.

Traditionele systemen zoals spouwmuren, silicaten en keramiek vereisen extra isolatie om te voldoen aan de technische vereisten en normen voor gebouwschil. Een slecht ontworpen gebouw is gevoelig voor energieverliezen door onvoldoende thermische isolatie in muren, ramen, funderingen, dak en plafond.

Alternatieve bouwmaterialen en isolatiematerialen zijn schadelijker voor het milieu dan SYSTEM 3E, dit komt door een grotere ecologische voetafdruk.